Odense skriver aftale med japansk storby

Odenses borgmester Anker Boye skriver under på samarbejdsaftale med Kawasaki City. Aftalen skal sikre, at fynske teknologivirksomheder i fremtiden bliver inviteret til at byde ind med løsninger på offentlige opgaver i Kawasaki City, som er naboby til Tokyo og Japans 9. største by med 1,4 mio. indbyggere.

De seneste to år er hele 11 japanske delegationer rejst til Danmark for at få indsigt i Odenses unikke klynge indenfor robotteknologi, der i dag består af flere end 70 virksomheder med op imod 1800 medarbejdere og et stærk forskningsmiljø inden for robot og automation.

Nu følger Odense Kommune op på den japanske interesse og underskriver en moderne by-samarbejdsaftale med fokus på robot, velfærd og teknologiske løsninger inden for miljøområdet, også kaldet Clean Tech.

– Det er meget interessant, at en japansk storby som Kawasaki har fået øje på Odense på grund af vores satsning på robotteknologi og CleanTech. Vi indgår nu en strategisk vækstaftale, fordi den vil gavne vores virksomheder både på den korte og lange bane. Det bliver et moderne by-samarbejde med en fælles vækstdagsorden, som bygger på de i forvejen stærke relationer mellem Odense og japanske partnere, siger Odense borgmester, Anker Boye.

Odense sendte i november en robotdelegation afsted til Japan bestående af folk fra Invest in Odense, SDU, Odense Robotics og Syddansk Sundhedsinnovation.

Delegationen deltog blandt andet i tre større seminarer og afholdte møder med blandt andet Toyota og Sony. I alt besøgte den danske delegation mere end 10 japanske teknologivirksomheder, som i forvejen har vist interesse for Danmark og Odense.

For yderligere information

Mads Wojtynka, tiltrækningschef Invest in Odense, tlf. 51777352 eller mail madwo@odense.dk