Fra stor dansk by til dansk storby

Over de kommende år investeres der mere end 34 mia. kroner i strategisk byudvikling, og kranerne tårner al­lerede over byen fra nord til syd.

Krisen ramte Odense hårdt, og det har været nødvendigt at investere i udviklingen af vores by og velfærd, hvis vi i fremtiden skal have råd til at skabe rammer for et godt liv til alle. Transformationen er vejen til vækst, flere arbejdspladser og nye indbyggere.

Men Odense skal selvfølgelig ikke være en hvilken som helst dans storby, Odense er sin egen og de ting vi er særligt dygtige til i forvejen, er noget af det, der gør Odense speciel. Derfor bygger vi videre på, hvad Odense er i dag, når vi udvikler morgendagens Odense, og hvad vi skal blive bedre til i fremtiden.

Fremtidens storby Odense 

Vi arbejder hen mod, at Odense skal være en åben og moderne dansk storby med en livlig bykerne, grønne åndehuller og aktive lokalmiljøer. En by, hvor studerende bliver til familier med lyst til at slå rod. Hvor eventyrlige oplevelser og internationale festivaler begejstrer byens borgere og tiltrækker flere gæster. En mangfoldig storby, der er til at overskue, og som giver lyst til at gå på opdagelse.

Og investorer og entreprenører har tillid til vores mål om at transformere Odense. Byggerier skyder op i centrum, på havnen og ved campus, hvor universitetet udvider, og det nye Odense Universitetshospital tager form. Om få år vil letbanen gøre det nemt, hurtigt og bæredygtigt at komme rundt i byen.

Odenses udvikling fra en stor dansk by til dansk storby er ambitiøs, og den handler om mere end den fysiske udvikling af byen. Den handler også om en sideløbende mental transformation, hvor byen tales op, og bystoltheden vokser. Om at genvinde stoltheden, og om at styrke troen på, at det kan betale sig at investere tid og penge i Odense.

Udviklingen skal ruste Odense til fremtiden og virke som vækstmotor og løftestang for hele Fyn og regionen.